Vandre- og yogaophold

17. - 20. september 2020. Pris 2000 kr, eneværelse 300 kr ekstra

Program:

Torsdag: Ankomst fra kl. 14 (færgen er i Rønne kl. 13.50) Ca. kl. 15 velkomst, kaffe, te og kage/frugt. Derefter gåtur på 5 km til Rutsker Højlyng. Kl. 17.30-18.15 yoga. Kl. 19 aftensmad.

Fredag: Kl. 8 til 8.30 morgenyoga Kl. 9 morgenmad (og madpakker) Kl. 10 vandretur til Gudhjem. Vi går ad små stier forbi Spellinge mose, til Døndalen, Helligdomsklipperne og videre ad kyststien til Gudhjem. Turen er 12-13 km. Afhentning i Gudhjem og derefter afslapning. Kl. 17.30 eftermiddagsyoga ca. 1 time Kl. 19 aftensmad

Lørdag: Kl. 8 til 8.30 morgenyoga Kl. 9 morgenmad (og madpakker) Kl. 10 Kørsel til Vang. Første del af dagens vandretur er en rundtur som går gennem flere tidligere stenbrud og Blåskinsdalen og tilbage til Vang. Anden del går gennem Slotslyngen til Hammershus. I alt ca. 12 km. Der er mulighed for at besøge ruinen samt det nye besøgscenter. Afhentning ved Hammershus. Derefter er der tid til lidt afslapning. Kl. 17.30 eftermiddagsyoga ca. 1 time Kl. 19 aftensmad

Søndag: Kl. 8.30 til 9.00 morgenyoga Kl. 9.15 morgenmad Kl. 10.30 kørsel til Svartingedal. Gåtur gennem Svartingedalen. Kl. 12.45 Frokost Derefter afrejse, færge til Ystad kl. 14.30.

Maden: Vi spiser sund mad med mange grøntsager og kun lidt kød/fisk, men der er også plads til et stykke kage og lignende. Drikkevarer udover vand, kaffe og te er ikke inkluderet.

Indkvartering i lejligheder på Feriestedet Skovly uden for Klemensker. Alle deler badeværelse med 1-3 andre. Feriestedet Skovly ligger ude på landet i meget rolige omgivelser med udsigt til marker, sø og skov. Det er et mindre sted med 7 ferielejligheder med i alt 17 værelser, funktionelt, men ikke 5-stjernet luksus. Ugen vil nok mere minde om et højskolekursus end en ferierejse. Alle hjælper lidt til med maden en af dagene, så vi kan holde prisen på et rimeligt niveau.

Afhentning ved busstoppested i Klemensker kan arrangeres.

Vandreturene: Vandreturene er på 10-15 km i vekslende terræn. Vi vandrer i både kendte og mindre kendte naturområder; kyststrækninger, sprækkedale og skove. Tempoet vil være ca. 5 km i timen, mindre i vanskeligt terræn, med lidt pauser undervejs.

Yoga: Kursets yoga-sessioner bliver rolige i tempo og milde i intensitet - hver dag med fokus på et af grundprincipperne i yoga. Om morgenen vækker vi kroppen med energi-givende øvelser, og om aftenen strækker vi godt ud efter dagens vandring med en mere restorativ praksis. Ømme fødder og ben får lidt ekstra opmærksomhed :) Vi arbejder med basale øvelser og jeg sørger for grundig guidning. For begyndere kan timerne fungere som en introduktion til yoga, så du kan fortsætte med øvelserne derhjemme, hvis du ønsker.

Nogle hyggelige og gode dage, hvor du gør noget godt for dig selv. Som en gæst skrev i gæstebogen i 50´erne, hvor stedet var pensionat: ”Skovly er hverken hotel eller kro, men stedet for hygge og sindets ro”.

Tilmelding senest 10 dage før (herefter er tilmelding bindende) til Lone lonebrasmussen@outlook.dk. Angiv ved tilmelding om du ønsker vegetarmad. Der er plads til 8-14 deltagere på kurset.

Bag opholdet står:

Anna Laursen: Uddannet idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut. Yogalærer-træning hos Wellness Yoga i Nepal. Kurser i krop, stemme og fortælling hos Brita Haugen og Katrine Faber. Har undervist i yoga på Bornholm siden 2013.

Lone B. Rasmussen. Ejer af Feriestedet Skovly, tager på vandreture rundt på øen så snart muligheden byder sig. Er desuden cand.scient. i human ernæring og master i positiv psykologi, og har også ledet nogle rejser hos rejsebureauet Viktors Farmor.

Højlyngsstien

Højlyngsstien er en ny vandresti på 67 km tværs over Bornholm fra Sandvig til Årsdale, og passerer mange smukke steder. Både de kendte, som f.eks. Opalsøen, Hammershus, Rytterknægten, Ekkodalen og Bisonskoven, men også de mindre kendte som Rutsker Højlyng, Borgedalssøen, Ravnedalen og Ole Christensens skulpturpark.

Stien passerer ca. 500 meter fra Feriestedet Skovly, efter man har tilbagelagt ca. 1/3 af turen (eller 2/3 afhængig af hvor man starter!). Ønsker man at overnatte her i forbindelse med vandring, vil der fra september i år og til midten af juni næste år være mulighed for at leje et værelse i en lejlighed, i stedet for at leje hele lejligheden, og det vil være muligt blot at overnatte en enkelt nat (hvor minimum normalt er 2 nætter). Prisen for et værelse med delt badeværelse (max. 5 personer om et badeværelse) vil være 200 kr for en person eller 350 kr for to personer.