Deltag i en hyggelig eftermiddag med poetry slam og salatkonkurrence

Kom til et anderledes arrangement med både åndelig og fysisk føde:

Søndag d. 17. november kl. 12 til ca. 15

Der vil blive afholdt to forskellige konkurrencer:

Salatmesterskaber - lav den bedste salat

Poetry slam - læs den bedste tekst op

I begge tilfælde er publikum dommere

Salatmesterskaber:

Salater kan varieres på utallige måder. De kan udgøre et måltid i sig selv eller være tilbehør. Begge slags kan deltage i denne konkurrence, og man må meget gerne være villig til at give opskriften videre. Kunsten er at finde variationer, som smager godt, og samtidig er sunde.

Der gives karakter for sundhed (vurderet af en ernæringskyndig – højt indhold af grøntsager (specielt de grove), højt fiberindhold og lavt indhold af mættet fedt vægter højt) og smag (vurderes af publikum).

Poetry slam:

Poetry slam kan karakteriseres som poesiens kampsport. Poesi på en underholdende måde. Det gælder om at deltage med den bedste tekst og dommerne udpeges blandt publikum. Teksten læses op (det er ikke tilladt at synge, rappe eller bruge hjælpemidler), og det må højst tage 3 min og 10 sekunder.

Emnet er frit; teksten kan have et budskab, bare være underholdende, kikset, politisk, poetisk, rime eller ej. Eneste krav er at man selv har skrevet den. Kan du lide at skrive tekster, så har du her mulighed for at dele den med et venligtsindet publikum.

Det foregår på Feriestedet Skovly, Krashavevej 19, i aktivitetsrummet.

Her vil du samtidig se en masseovn i brug.

Der sælges pizza slices for 10 kr stykket, direkte fra masseovnens bagefag.

Vil du deltage med enten en salat og/eller oplæsning af egen tekst, så send en mail til lonebrasmussen@outlook.dk senest d. 5. november

Det er gratis både at deltage i konkurrencerne og være tilskuer/smager 

Bornholmervandringer og yoga

Nyd en uge med vandreture i Bornholms dejlige natur kombineret med yoga

Næste gang bliver i maj. Nærmere tidspunkt følger.

Dagsprogram:

Morgenyoga ca. ½ time (kl. 8 til 8.30)

Morgenmad (+evt. Madpakker) (9-9.45)

Vandretur (kl. 10 – ca. 14.30)

Afslapning

Eftermiddagsyoga ca. 1 time

Aftensmad kl. 19-20

Derefter aftenhygge med spil, gode samtaler eller andet. Det er selvfølgelig også i orden at trække sig tilbage med en bog eller hvad man har lyst til.

Alt efter vejret og turens længde tager vi enten frokost med og får lidt snack, kage og frugt når vi kommer tilbage, eller vi tager noget snack med og spiser en sen frokost efter dagens tur.

Maden: Vi spiser sund mad med mange grøntsager og kun lidt kød/fisk, men der er også plads til et stykke kage og lignende. Drikkevarer udover vand, kaffe og te er ikke inkluderet.

Indkvartering i lejligheder på Feriestedet Skovly uden for Klemensker. Alle deler badeværelse med 1-3 andre. Feriestedet Skovly ligger ude på landet i meget rolige omgivelser med udsigt til marker, sø og skov. Det er et mindre sted med 7 ferielejligheder med i alt 17 værelser, funktionelt, men ikke 5-stjernet luksus. Ugen vil nok mere minde om et højskolekursus end en ferierejse. Alle hjælper lidt til med maden en af dagene, så vi kan holde prisen på et rimeligt niveau.

Afhentning ved busstoppested i Klemensker kan arrangeres.

Vandreturene: Vandreturene er på 10-15 km i vekslende terræn. Vi vandrer i både kendte og mindre kendte naturområder; kyststrækninger, sprækkedale og skove. Tempoet vil være ca. 5 km i timen, mindre i vanskeligt terræn, med lidt pauser undervejs.

Yoga: Kursets yoga-sessioner bliver rolige i tempo og milde i intensitet - hver dag med fokus på et af grundprincipperne i yoga. Om morgenen vækker vi kroppen med energi-givende øvelser, og om aftenen strækker vi godt ud efter dagens vandring med en mere restorativ praksis. Ømme fødder og ben får lidt ekstra opmærksomhed :) Vi arbejder med basale øvelser og jeg sørger for grundig guidning. For begyndere kan timerne fungere som en introduktion til yoga, så du kan fortsætte med øvelserne derhjemme, hvis du ønsker.

En behagelig uge, hvor du gør noget godt for dig selv. Som en gæst skrev i gæstebogen i 50´erne, hvor stedet var pensionat: ”Skovly er hverken hotel eller kro, men stedet for hygge og sindets ro”.

Pris: 3800 kr i delt værelse, Ønskes eneværelse koster det 400 kr ekstra.

Tilmelding senest d. 10. september (efter 10. september er tilmelding bindende) til Lone lonebrasmussen@outlook.dk. Angiv ved tilmelding om du ønsker vegetarmad. Der er plads til 8-14 deltagere på kurset.

Bag ugen står:

Anna Laursen: Uddannet idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut. Yogalærer-træning hos Wellness Yoga i Nepal. Kurser i krop, stemme og fortælling hos Brita Haugen og Katrine Faber. Har undervist i yoga på Bornholm siden 2013.

Lone B. Rasmussen. Ejer af Feriestedet Skovly, tager på vandreture rundt på øen så snart muligheden byder sig. Er desuden cand.scient. i human ernæring og master i positiv psykologi, og har også ledet nogle rejser hos rejsebureauet Viktors Farmor.